Mindfulness har stor interesse i det moderne Vesten – og med god grund. Den forøgelse af koncentrationsevnen og nærværet, som mindfulness-træning medfører, kan give forøget livsglæde og være et værn mod stress. Herudover har videnskabelige undersøgelser vist, at mindfulness-træning øger immunforsvaret og gør det lettere at håndtere vanskelige situationer – herunder f.eks. kroniske smerter og følelsesmæssige eller arbejdsmæssige udfordringer.

Mindfulness kan dog også anvendes som et middel til indre fordybelse. Et øget indre nærvær kan ikke blot bringe større klarhed og selvforståelse; det kan også fordybe kontakten til ”hjertets visdom” – til de dybere følelsesmæssige potentialer og til den intuitive forståelse.

Kombinationen af mindfulness og en sådan ”heart-fulness” åbner for kontakten med dybere personlig ”sandhed”. Livets valg træffes fra et dybere sted og i bedre kontakt med den enkeltes behov, hvilket igen afføder større livsglæde og større overskud – i forhold til sig selv og til andre.

På denne workshop vil vi introducere arbejdet med en sådan kombination af mindfulness og heartfulness.

Underviser: Martin Guldberg

Martin Guldberg har med udgangspunkt i såvel erfaringer fra sit virke som sanger-skuespiller samt leder lavet workshops for personalegrupper omkring teambuilding, stresshåndtering, mindfulness, kommunikation og kreativitet. Han er Certified Kripalu Yoga Teacher fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA. Herudover er han cand. phil. i Musikvidenskab og har en MA Vocal Performance samt en MA Vocal Pedagogy. Martin Guldberg er studielektor på Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet.