Ifølge indisk og kinesisk filosofi hænger vores krop og psyke sammen. Det er også er en velkendt erfaring for de fleste moderne mennesker. Mindre kendt er muligheden for at arbejde med denne sammenhæng mellem krop og psyke med udgangspunkt i chakrasystemet. Chakrasystemet er en kortlægning af sammenhængene mellem krop og psyke, som har basis i den forståelse, som også kendes fra f.eks. akupunktur. Dette foredrag vil være en teoretisk introduktion til chakrasystemet med små praktiske øvelser undervejs. Øvelserne sigter mod at skabe større selvindsigt samt opnå en større indre og ydre balance. Denne arbejdsmåde er både en træning af basal mindfulness samt en støtte til en basal mindfulness eller meditationspraksis.  

Underviser: Martin Guldberg.

Martin Guldberg er sanger og skuespiller, og lektor ved Aarhus Universitet, Institut for Æstetik og Kommunikation. Han underviser workshops og kortere forløb i mindfulness, stresshåndtering og kommunikation og er en del af lærerstaben på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og han tager jævnligt i egne fordybelsesretreats. Martin har mangeårig erfaring med yoga og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.