Nærværende foredrag tegner et billede af operagenrens historie – fra barokken og til i dag. Hvad karakteriserer operagenren i de forskellige historiske perioder – fra barokken over klassikken til romantikken og den senere moderne opera? Hvilken rolle spillede genren i forskellige lande og til forskellige tider? Og er der en sammenhæng mellem operaens udvikling og den samfundsmæssige og idé-historiske udvikling i øvrigt?

Vi vil lytte til eksempler fra nogle af verdenshistoriens store operasucceser og gennemgå karakteristika for de enkelte perioder samt se på den samfundshistoriske baggrund for værkerne og genren.

Martin Guldberg er konservatorieuddannet klassisk sanger, sangpædagog og cand. phil. i Musikvidenskab. Herudover har han udfoldet sig som sangskriver, klummeskribent, manuskriptforfatter, komponist og scenograf m.m.. Leder af Den Ny Opera i Esbjerg fra 1999 – 2009. Har skrevet en række musikdramatiske forestillinger for børn samt været engageret i flere nytænkende formidlingsprojekter bl.a. i krydsfeltet mellem billedkunst og musik. Nu studielektor på Æstetisk Institut, Aarhus Universitet. Martin Guldberg har modtaget flere priser for sit arbejde, herunder Operaens Venners Pris.

Kontakt:    martinguldberg@gmail.com

                        mobil: 27 12 27 36

                        www.martinguldberg.dk