FORDYBELSE GENNEM MUSIK

foredrag og koncert

J. S. Bach skrev en lang række kantater til kirkeårets søndage. En af de mest kendte er kantate nr. 56, ”Kreuzstab-kantate”. Kendtheden skyldes – ud over Bachs inderlige og inspirerede musik – nok også teksten, som er rig på billeder, og som beskriver, hvordan mennesket med Jesus som fokuspunkt og trøster trygt kan sejle igennem livets mange udfordringer og smerter.

Dette arrangement indledes med et foredrag om kantaten, hvor sangeren Martin Guldberg vil gennemgå tekst og musik og give bud på tolkninger af værket og på den musikalske symbolik, som Bach benytter sig af. Efter en kaffepause fremfører Martin Guldberg og pianisten Mats Rudklint kantaten ved en lille koncert.

Martin Guldberg er klassisk sanger, sangpædagog og cand. phil. i Musikvidenskab. Herudover har han udfoldet sig som sangskriver, klummeskribent, manuskriptforfatter, komponist og scenograf m.m.. Leder af Den Ny Opera i Esbjerg fra 1999 – 2009. Nu lektor ved Aarhus Universitet. Martin Guldberg har en bred erfaring som sanger indenfor såvel opera som lied og oratoriemsuik og har ud over Danmark optrådt i Italien, Tyskland, USA og Rusland.

Mats Rudklint er pianist og uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium samt i bl.a. Sverige. Han er særdeles aktiv som akkompagnatør og har igennem en lang årrække optrådt sammen med bl.a. Martin Guldberg med et repertoire, der dækker såvel lied-genren som opera, operette, musical og mere populære genrer. Herudover er Mats Rudklint kapelmester i “Wienerensemblet”, som i trio- eller kvartet-form genopliver tidligere tiders salonmusik.